NLMagazine/Utrecht Lifestyle & Gezondheid - - Het aantal mensen dat voor scabiës (schurft) de huisarts bezoekt is nog steeds hoger dan in voorgaande jaren. Met name onder jongeren komt deze aandoening momenteel voor. Een oplossing voor het herkennen van schurft is een zelfafnametest van het bedrijf Easly in Utrecht. Dit is de eerste zelfafnametest hiervoor in ons land en in België.
Lifestyle & Gezondheid
Voedselwaakhond Foodwatch blij met officieel besluit Nederlandse Nutri-Score
NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Nederland voert het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Voedselwaakhond Foodwatch is verheugd met dit nieuws na jarenlang campagnevoeren voor een onafhankelijk voedselkeuzelogo.
Dodelijke leugens, artsen en patiënten misleid
NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Onlangs maakte ik kennis met de heer van der Horst, een bevlogen onafhankelijk onderzoeker. Deze voormalige fysiotherapeut stelt in zijn boek ‘Dodelijke leugens.
Groente en fruit met de meeste en minste bestrijdingsmiddelen
NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - De Amerikaanse non-profitorganisatie EWG (Environmental Working Group) richt zich op het verbeteren van milieu en onze gezondheid. Het EWG onderzoekt jaarlijks welke groenten en fruit de meeste en minste bestrijdingsmiddelen bevatten. Onlangs publiceerden zij hun rapport en resultaten. Dit zijn de Dirty Dozen en Clean Fifteen van 2023.
Doorbraak in nieuwe behandeling voor multiresistente bacteriën
NLMagazine Lifestyle & Gezondheid VIDEO - Onderzoekers hebben een nieuwe behandeling ontdekt die snelle resistentie in bacteriën weet te vermijden.
'Nederland loopt flink achter in toegang tot medicijnen'
NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - ‘Nederland loopt flink achter in de toegang tot medicijnen’, is een uitspraak van expertquote Carla Vos, Plaatsvervangend directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen
0 procent btw op groente en fruit of suikertaks niet de oplossing voor gezondere leefstijl
NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - In het regeerakkoord heeft Rutte IV zich voorgenomen de btw op groente en fruit te verlagen naar 0 procent. Het afbakenen van welke producten dan precies onbelast moeten worden, lijkt nu de stok in het wiel te worden.