NLMagazine/Appelscha, Natuur & Milieu, lifestyle & Gezondheid - Bier uit het bos, geen echt bier maar gefermenteerde kruidendranken zoals paardenbloembier, gingerbug en een kruidendrank met verschillende kruiden en bomen uit het bos. Verassend, smaakvol en gezond! Fermenteren heeft vele gezondheidsvoordelen en werd vroeger vaak gedaan om voedsel langer te kunnen bewaren.
Workshops en excursie
Tijdens een nieuwe reeks van tweedaagse workshops met elke keer een ander thema, leer je verrassende wildplukbereidingen maken. Bij de workshop Bier uit het bos maak je kennis met de beginselen van fermenteren en zie je welke eetbare bomen en planten je daarvoor kunt gebruiken.
Tijdens een buitenexcursie leer je onder andere de verschillende eetbare planten en bomen herkennen. We gaan aan de slag met de blaadjes van de berk en naalden van de den voor een heerlijke en gezonde drank met smaak uit het bos. Naast het bereiden van de dranken gaan we een dagdeel koken met eetbare wilde planten. Je leert hierbij hoe je de eetbare wilde planten kunt bereiden tot een heerlijke en gezonde maaltijd.
Doen!!!
Ga mee op ontdekkingsreis en open je ogen voor de levenskracht van eetbare wilde planten. Heerlijke en gezonde brandnetels, paardenbloemen, berken en dennen groeien overal om ons heen.
Meer informatie
De workshop Bier uit het bos vindt plaats op 8 mei in het Drents Friese Wold in Appelscha en op 9 mei in Kostvlies (Gasselte). Deelname aan de tweedaagse workshop kost 150 euro per persoon, dit is inclusief de tijdens de workshop bereide wildplukmaaltijd. Wil je meer informatie, je aanmelden of ben je benieuwd naar de overige thema´s van de reeks wildpluktweedaagsen kijk dan op www.inhetwilde.nl